Semnul că pe Adrian Secureanu îl așteaptă în instanță soarta lui Sorin Oprescu. Procurorii cer o încadrare mai dură, pentru „consecințe deosebit de grave”

Adrian Secureanu – condamnat pe fond la 5 ani și 10 luni de pușcărie pentru abuz în serviciu pe vremea când conducea Spitalul Malaxa – a aflat în sala de judecată că procurorii vor să îi schimbe încadrarea juridică pe finalul celui de-al doilea proces, semn că vor o pedeapsă „cu spor” pentru „cavalerul de Malta”.

Mai exact, reprezentantul DNA a anunțat la termenul de luni, 5 septembrie, că solicită schimbarea de încadrare pentru Adrian Secureanu din 4 infracțiuni de delapidare în formă continuată în o singură infracțiune de delapidare cu consecințe deosebit de grave.

Pe „rețeta” aceasta a schimbării de încadrare a ajuns Sorin Oprescu la o pedeapsă de 10 ani și 8 luni de închisoare, deoarece și lui i s-a adăugat componenta agravantă la fapta de constituire de grup infracțional organizat.

În ceea ce-l privește pe fostul manager al Spitalului Malaxa, acesta riscă o pedeapsă tot cu două cifre.

Legea pedepsește delapidarea cu închisoarea de la 2 la 7 ani (art. 295 Cod penal). Numai că articolul care definește faptele „cu consecințe deosebit de grave” prevede că pedeapsa poate crește cu jumătate.

„Dacă faptele prevăzute în art. 295 (n.r. – delapidarea), art. 297, art. 298, art. 300, art. 303, art. 304, art. 306 sau art. 307 au produs consecinţe deosebit de grave, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege se majorează cu jumătate”, se arată în art. 309 Cod penal.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*