Tribunalul, precaut cu revizuirea condamnării lui Bogdan Olteanu. De ce n-a scăpat fostul liberal de drumurile în instanță

Revizuirea condamnării de 5 ani pentru trafic de influență formulată de fostul liberal Bogdan Olteanu se va judeca la Tribunalul București numai după ce Înalta Curte va tranșa chestiunea juridică a aplicării deciziei Curții Constituționale pe tema prescripției.

Fost viceguvernator și fost șef al Camerei Deputaților, Olteanu a venit la Tribunalul București, luni, 5 septembrie, pentru prima oară după ce a fost eliberat din pușcărie, urmare a suspendării executării pedepsei, după decizia CCR.

Bogdan Olteanu spera că judecătorul va lua în discuție revizuirea deciziei de condamnare și va scăpa definitiv de procesul în care a fost găsit vinovat că a luat 1 milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Fostul viceguvernator BNR a arătat încă de la fond că în cazul faptei reținute în sarcina lui, respectiv traficul de influență, s-a împlinit termenul de prescripție.

Acum, Olteanu spune că el a fost printre primii care a sesizat CCR, în 2018, cu neconstituționalitatea art. 155, cel despre care instanța l-a declarat neconstituțional, iar legiuitorul nu l-a reparat până pe 26 mai 2022, când a venit a doua decizie.

De asemenea, avocatul lui Bogdan Olteanu venise pregătit a pune concluzii finale pe cererea de revizuire și a arătat că, în opinia lui, sesizările primite de Înalta Curte pe tema aplicării deciziei CCR – reunite într-o singură cauză, aflată pe rolul Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept – depășesc limitele de competență ale Instanței supreme.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*