Gigi Becali are 198 de zile să scape de noul dosar, altfel riscă să se întoarcă la pușcărie. Latifundiarul din Pipera, judecat în stare de recidivă pentru fraudă la vot

Gigi Becali va fi judecat în stare de recidivă pentru infracţiunea de fraudă la vot, pentru care riscă de la 6 luni la 3 ani de închisoare, după ce Judecătoria Buftea a confirmat legalitatea rechizitoriului și a dispus începerea procesului pe fond. Omul de afaceri s-a ales cu un nou dosar penal după ce a încălcat interdicțiile accesorii pe care le avea dintr-o condamnare mai veche, printre care se număra și cea de a alege și de a fi ales.

Legea spune că faptele lui Gigi Becali se prescriu în 5 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani. De aici rezultă că Gigi Becali are termen până la 6 octombrie 2023 să scape de aceste acuzații, ori riscă să se întoarcă la pușcărie, acesta fiind în recidivă dacă va fi găsit vinovat.

Asta înseamnă că, în cazul unei condamnări, lui Becali i se va adăuga și restul de pedeapsă rămas neexecutat în urma liberării condiționate din 2015.

Până la prescrierea faptelor, Gigi Becali are 198 de zile.

Procesul de fraudă la vot al lui Gigi Becali se judecă încă în procedura preliminară, care este secretă, însă instanța a constatat joi, 23 martie, după 3 ședințe, că actul de sesizare al Parchetului de pe lângă judecătoria Buftea este legal întocmit.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*