Se complică lucrurile în procesul lui Radu Mazăre! CCR a venit cu o nouă decizie

Radu Mazăre va mai aștepta o lună în pușcărie, iar omul de afaceri Avraham Morgenstern va sta cu emoții în Argentina, până ca magistrații de la Înalta Curte să pronunțe decizia definitivă în dosarul în care cei doi sunt judecați pentru luare de mită, respectiv dare de mită în legătură cu licitația pentru construirea cartierului de locuințe sociale „Henri Coandă”.

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat a doua oară pronunțarea în acest dosar, pentru data de 18 aprilie. Atunci vor afla Radu Mazăre și fratele său, Alexandru Mazăre, precum și afaceristul fugar Avraham Morgenstern dacă rămân cu hotărârea de achitare sau dacă, dimpotrivă, completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție îi vor condamna în legătura cu mita plimbată prin conturi offshore pentru construirea cartierului „Henri Coandă”.

Potrivit unei decizii a Curții Constituționale, magistrații trebuie să redacteze și o parte din motivare odată cu pronunțarea unei decizii, fapt care duce la amânări succesive.

În aprilie 2021, CCR a statuat că este necesar ca hotărârea judecătorească să fie motivată în fapt şi în drept la data pronunţării, precizând că redactarea acesteia ulterior deciziei lipseşte persoana condamnată de garanţiile înfăptuirii actului de justiţie, aduce atingere dreptului de acces la instanţă şi dreptului la un proces echitabil.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*