Peste 4 100 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România până în acest moment

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.180 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România, dintre care 57 în ultimele 24 de ore, a informat duminică Ministerul Afacerilor Interne.

Aceşti cetăţeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională. La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 89,2%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, MAI menţionează că în ultimele 24 de ore în România au intrat 68.161 de persoane, dintre care 10.699 de cetăţeni ucraineni.

Naţiunile Unite indică faptul că peste 3,3 milioane de persoane au părăsit Ucraina de la începerea invaziei ruse, în timp ce 6,5 milioane de persoane sunt strămutate în interiorul ţării, relatează AFP. ”Oamenii continuă să fugă întrucât se tem de bombe, de lovituri aeriene şi de distrugeri”, a declarat şeful UNHCR, Filippo Grandi. ”Ajutorul este vital, dar nu poate opri teama. Doar încetarea războiului o poate face”, a adăugat el.

Aproximativ 90% din refugiaţii ucraineni sunt femei şi copii. Bărbaţii ucraineni cu vârste între 18 şi 60 de ani sunt obligați să rămână în ţară.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*