Fosta șefă a ANRP ar vrea ca SRI să-i demonstreze nevinovăția

Crinuța Dumitrean, fosta șefă de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), și omul de afaceri Dorin Cocoș – alături de alți inculpați din dosarul despăgubirilor ilegale primite de rechinul imobiliar Gheorghe „Stelu” Stelian – cred că au găsit două strategii prin care să scape de condamnările pe care le-au primit pe fond.

Acolo, majoritatea celorlalți co-inculpați au fost achitați. Este vorba despre greșita evaluarea a prejudiciului și o notă secretă a SRI.

Două dosare are Crinuța Dumitrean pe rolul ICCJ: unul în care a fost condamnată la 6 ani și 3 luni de închisoare la Curtea de Apel pentru luare de mită pentru despăgubirile ilegale primite de afaceristul Horia Simu, iar altul în care a fost condamnată de Înalta Curte -Secția Penală la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, de data aceasta în legătură cu despăgubirile către afaceristul Gheorghe „Stelu” Stelian.

În acest dosar s-a prezentat Crinuța Dumitrean, luni, 21 martie, în fața Completului de 5 judecători al ICCJ. Avocata Crinuței Dumitrean a invocat date din dosar de care instanța de fond nu ar fi ținut cont la momentul pronunțării, mai exact la partea din depoziția experților DNA care ar fi recunoscut că prejudiciul de peste 60 de milioane de euro ar fi fost calculate greșit și că ar fi mai mic cu 40%.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*