Românul căutat pentru tragedia din Essex, Marea Britanie, va fi extrădat. Marius Drăghici riscă o pedeapsă cu 2 cifre

Al treilea român cercetat în Marea Britanie pentru rolul lui în uciderea a 39 de vietnamezi în timpul unui transport ilegal de migranți cu destinația Essex, pe 23 octombrie 2019, va fi predat în Regatul Unit, în stare de arest preventiv.

Curtea de Apel București a admis solicitarea judecătorilor Tribunalului Districtual din Reading, astfel că Marius Drăghici e pe cale să fie trimis în Marea Britanie, dar dacă va fi condamnat, pedeapsa o va executa aici.

Marea Britanie au scris în mandatul de arestare că îl solicită pe Marius Drăghici pentru 39 de capete de acuzare de omor prin imprundență, corespondentul britanic al infracțiunii de omor din culpă, precum și pentru complicitate la trafic ilegal de migranți.

Problema lui Marius Drăghici e că în dreptul saxon pedepsele se adună aritmetic, nu se face media lor aritmetică, precum în România.

Aici, pentru cele 40 de capete de acuzare, Marius Drăghici ar primi pedeapsa cea mai grea pentru una dintre ele, sporită cu 1/3 din totalul celorlalte.

În Marea Britanie, românul va primi câte o pedeapsă pentru fiecare dintre capetele de acuzare, urmând a executa suma totală a pedepselor adunate.

Astfel, dacă va fi găsit vinovat, Marius Drăghici s-ar putea uita la o pedeapsă cu 2 cifre.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*