Român concediat pentru un mesaj obscen arătat unei colege „pe un fundal anecdotic”. De ce a fost considerată pedeapsa prea dură

Un angajat al unei firme din județul Brăila a fost dat afară pentru că i-a arătat unei colege, „pe un fundal anecdotic,” un mesaj cu caracter obscen.

Bărbatul a contestat decizia de concediere în instanță, iar judecătorul a decis că o reducere a salariului cu 10% timp de o lună este suficient.

Printr-un proces deschis la Tribunalul Brăila, un tehnician mentenanță mecanică – echipamente industrial a contestat decizia de concediere prin care a fost dat afară disciplinar pentru că i-a arătat unei colege un mesaj cu caracter obscen, primit pe WhatsApp de la o altă colegă.

Bărbatul a arătat în instanță că, fiind adventist i-a pus în vedere angajatorului că de vineri seara până sâmbătă seara (perioada sabatului) „nu poate presta activitate, nici program de lucru în schimbul 2 sau 3 şi nici ore suplimentare”, iar această poziție „i-a atras numeroase şicane şi reproşuri din partea reprezentanţilor angajatorului, care şi-au exprimat deschis dezacordul cu privire la cele menţionate”. „Acest dezacord a mers până la solicitarea demisiei, fapt cu care nu am fost de acord”, a arătat bărbatul în instanță.

În iulie 2022, bărbatul a fost convocat în fața comisiei de disciplină, fiind acuzat că „a folosit un limbaj total neadecvat în timpul discuţiei cu o colegă de serviciu”. Bărbatul s-a apărat spunând că „în cadrul colectivului de lucru, au circulat cuvinte ce pot fi catalogate ca fiind obscene însă într-un cadru hilar, una dintre colege i-a răspuns în aceeași notă pe WhatsApp, iar acest mesaj l-a arătat altei colege”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*