Încă o lună de arest preventiv pentru dr. Dan Tesloianu, medicul care lua mită de la pacienți pentru a le implanta stimulatoare de la morți

Medicul Dan Tesloianu – acuzat de procurori că a implantat pacienților 238 de dispozitive cardiace preluate de la cadavre – rămâne în pușcărie, după ce Curtea de Apel București i-a respins vineri, 7 aprilie, contestația chirurgului împotriva deciziei instanței de fond de prelungire a măsurii arestului preventiv cu încă 30 de zile.

Este pentru a doua oară când judecătorii decid ca medicul Dan Tesloianu de la Spitalul „Sf. Spiridon” să rămână după gratii pentru acuzațiile de corupție aduse de procurorii DNA.

„Respinge ca nefondată contestația formulată de contestatorul – inculpat Tesloianu Nicolae Dan împotriva încheierii din data de 17.03.2023, pronunțată de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalul București – Secția I penală în dosarul nr. 7721/3/2023. (…) Definitivă. Pronunțată în ședința din Camera de consiliu, astăzi, 07.04.2023”,se arată în minuta Curtii de Apel București.

Medicul Dan Tesloianu se află după gratii din data de 18 februarie 2023.

„În perioada 2017 – august 2022 (…) a implantat 238 de dispozitive extrase din cadavre, pentru care a utilizat accesorii din respectivele kituri de defibrilatoare tricamerale. (…) sau medici din subordine, la solicitarea acestuia, au alterat mai multe înscrisuri, respectiv formularele „Consimțământul informat al pacientului”, prin adăugarea, ulterior semnării acestora de către pacienți, unui paragraf olograf, înainte de rubrica cu semnătura persoanelor în cauză și fără a le aduce la cunoștință, că bolnavii și-ar fi exprimat acordul prealabil pentru implantarea unui dispozitiv extra din cadavre și/ sau efectuarea de modificări ulterioare pe FOCG (prin utilizarea de corectoare, rescriere și/ sau alte adăugiri) referitoare la implanturi de dispozitive extrase de la pacienți decedați”, se arată în referatul procurorilor.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*