„Regina asigurărilor” și finul Elenei Udrea, greu de judecat. Dosarul în care era vizat Dan Hosu, repus pe rol în complet de divergență

Dosarul în care Dan Hosu (soțul defunct al fostei șefe a DIICOT, Giorgiana Hosu) era judecat pentru „afacerea” cu date despre morții din accidentele rutiere a fost repus pe rol vineri, 24 martie, după ce judecătoarele Claudia Jderu și Sabina Adomniței nu s-au pus de acord asupra deciziei definitive. În urma decesului lui Dan Hosu, în dosar mai sunt judecați Angela Toncescu („Regina asigurărilor”), precum și Adrian Gurzău (fost deputat PDL, finul Elenei Udrea).

„Constată intervenită divergenţa în prezenta cauză. În baza art. 395 alin. 1 Cod procedură penală, repune cauza pe rol, în complet de divergenţă şi stabileşte termen de judecată, în vederea reluării dezbaterilor, la data 26.04.2023, ora 12.00, cu citarea părţilor, ca în precedent. Se va efectua notă telefonică cu apărătorii părţilor. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia procurorului şi părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 24.03.2023”, se arată în minuta instanței.

Judecătoarea Sabina Adomniței este soția lui Cristian Adomniței – fost ministru PNL al Educației și fost președinte al Consiliului Județean Iași. Cristian Adomniței a fost condamnat, pe fond, la o pedeapsă de 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare (pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual), iar în prezent se judecă în apel.

Pe de altă parte, judecătoarea Claudia Jderu a pronunțat condamnarea la 8 ani de pușcărie, pe fond, pentru Elena Udrea în Dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Ea este judecătoarea pe care Elena Udrea a blestemat-o într-un interviu imediat după pronunțarea deciziei. În același dosar, Ioana Băsescu s-a ales cu o pedeapsă de 5 ani.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*