Instanța amână a 8-a oară pronunțarea în dosarul directorilor de la Tel Drum. Oamenii lui Dragnea scapă prin prescripție abia în februarie 2024

Pronunțarea pe fond în dosarul în care directorii Tel Drum Florea Neda, Mircea Vișan și Petre Pitiș sunt judecați pentru o fraudă cu fonduri europene de aproape 5 milioane de lei a fost amânată a 8-a oară vineri, 24 martie, în condițiile în care dezbaterile finale au avut loc pe data de 24.06.2022.

„Având în continuare nevoie de timp pentru deliberarea, redactarea şi pronunţarea hotărârii, în baza disp. art. 391 alin. (3) C.p.p. amână pronunţare la data de 31 martie 2023”, se arată în minuta Tribunalului București.

De timp au nevoie și oamenii lui Liviu Dragnea, deoarece faptele lor se prescriu abia la începutul anului viitor.

Potrivit prevederilor articolului 154 Cod penal, termenul de prescripție este de 8 ani atunci când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani.

Cum ultimele fapte anchetate în acest dosar s-au petrecut pe data de 9 februarie 2016, rezultă că termenul general de prescripție se va împlini pe 9 februarie 2024.

Indiferent de soluția pe fond, este greu de crezut că apelul va fi soluționat până la împlinirea termenului de stingere a răspunderii penale.

Avocații celor trei directori ai Tel Drum au cerut pe data de 24 iunie 2022, la Tribunalul București, achitarea clienților lor, pe motiv că faptele nu există. În schimb, procurorul DNA a cerut pentru toți inculpații pedepse cu închisoarea.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*