Record absolut! Un șofer (21 ani) a fost sancţionat, în doar şase minute, cu 15 amenzi

Record absolut pentru România, după ce un şofer (21 de ani) din județul Mureş a fost sancţionat, în doar şase minute, cu 15 amenzi în valoare totală de 11.900 lei. 

Potrivit unui comunicat al IPJ Mureş, citat de Mediafax, sâmbătă dimineaţă la ora 2:34, în Piaţa Trandafirilor din Târgu Mureş, poliţiştii rutieri au făcut semn să oprească unei maşini al cărui conducător manifesta un stil agresiv în trafic.

„Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor poliţiştilor şi şi-a continuat deplasarea, poliţiştii pornind în urmărirea autoturismului, şoferul acestuia, în acest timp, provocând un accident cu pagube materiale”, se menţionează  în comunicatul IPJ Mureş.

Şoferul a încercat să scape de poliţişti rulând pe străzile din Târgu Mureş şi încasând amenzi în cascadă între orele 2:34 şi 2:40.

Printre multe altele tânărul a fost sancţionat pentru neoprirea la semnalul regulamentar al poliţiştilor, conducerea fără centură de siguranţă, nerespectarea regulilor privind mersul cu spatele, circulaţia pe sensul opus de deplasare, nesemnalizarea la schimbarea direcţiei de mers şi nerespectarea obligaţiei de oprire la apropierea şi trecerea autospecialei cu regim prioritar care avea în funcţiune semnalele speciale luminoase şi acustice incident în urma căruia a rezultat un accident cu pagube materiale.

„Valoarea sancţiunilor aplicate a fost 11.890 de lei, fiind luată măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România de 420 de zile şi reţinerea certificatului de înmatriculare a autoturismului”, a transmis IJP Mureş.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*