Programul Euro 200 se modifică: Mai mulți elevi și studenți vor putea primi 200 de euro de la stat pentru a-și cumpăra calculatoare noi

Ministerul Educației propune, printr-un proiect de hotărâre pus, de puțină vreme, în dezbatere publică, modificarea regulilor acordării ajutorului financiar de 200 de euro, destinat achiziției de calculatoare noi, astfel încât mai mulți elevi și studenți să poată beneficia de banii de la stat. Concret, se propune acum dublarea plafonului venitului brut lunar pe membru de familie ce permite participarea în programul ce se desfășoară de circa 20 de ani.

Astfel, prin proiectul de HG pus în dezbatere publică pe site-ul propriu, Ministerul Educației propune modificarea regulilor programului Euro 200, respectiv a HG 1.294/2004 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare.

O primă schimbare propusă în viitoarea hotărâre este majorarea plafonului de venituri ce permite participarea în programul Euro 200 de la un venit brut pe membru de familie de 250 de lei, cât este în prezent, la 500 de lei. Asta înseamnă că mai mulți tineri vor putea cere banii de la stat pentru a-și cumpăra un calculator nou.

Practic, vor putea cere cei 200 de euro de la stat tinerii ce vor îndeplini următoarele condiții

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*