Primul medic de familie prins cu vaccinarea fictivă. A dat adeverințe false unor fotbaliști

O femeie, medic de familie, este acuzată că a eliberat adeverințe false de vaccinare pentru 10 persoane. Totul s-a întâmplat în județul Dâmbovița, acolo unde în această dimineață au avut loc percheziții în trei localități. Sunt suspiciuni de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic, spun procurorii. Femeia a acționat la rugămințile soțului, antrenor de fotbal, mai explică anchetatorii.

Trei mandate de percheziție domiciliară au fost puse în aplicare, în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, din județul Dâmbovița, la persoane bănuite de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic. Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19. Sunt puse în aplicare 13 mandate de aducere.

Oamenii legii explică că vizată este o doctoriță de familie care ar fi eliberat adeverințe false de vaccinare pentru 10 persoane. În plus, spun anchetatorii, femeia a încasat și cei 400 de lei, bani decontați petru vaccinare de către Casa de Asigurări de Sănătate.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor”, explică cei de la IGPR.
Potrivit jurnaliștilor de la Digi24, doctorița a fost instigată de soțul său, iar beneficiarii adeverințelor au fost 10 fotbaliști de la clubul de fotbal din Pucioasa.

“Medicul de familie MD, de 47 de ani, instigată fiind de soțul său, MC, de 50 de ani, președinte și antrenor la Asociația Sportivă Fotbal Club Pucioasa, a implementat în sistem date nereale privind vaccinarea antiCOVID a 10 jucători de la clubul respectiv, eliberandu-le acestora adeverințe de vaccinare false, care le-a permis participarea la competiții sportive”, titrează Digi24.
Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor legale.

1 trackback / pingback

  1. Percheziții la doi angajați ai unei primării: ar fi emis aproape 100 de certificate de vaccinare false -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*