FOTO. Facturi uriașe la energie electrică. Liberalizare și haos

O familie din Alba a avut un șoc când a consultat factura pentru energie electrică. Deși sunt consumatori casnici, au de plătit peste 27.000 de lei până la începutul lunii septembrie. Oamenii speră că este o greșeală și că situația va fi remediată de companie.

Oamenii au citit şi recitit că au de plată suma de peste 27.000 de lei, titrează Adevărul. După ce şi-au revenit din şoc şi şi-au dat seama că nu alimentează cu curent nici oraşul şi nici vreo hală a unui agent economic, au tras aer în piept, au aşteptat să li se regleze tensiunea arterială şi au postat, pe Facebook, mesajul următor:

„Împreună. De peste 120 de ani…Şi facturile cred ca tot de-atunci se adună. Care este reacţia social acceptată când primeşti o factură de 27.808,13 lei, sâmbătă după-masa?”

Familia speră că nota de plată la factură este o greşeală care va fi remediată de furnizorul de energie electrică. Perioada de facturare trecută pe documentul primit este 12.07.2021 – 10.08.2021, iar modul de stabilire a consumului este ”citire index”. Data scadentă a facturii este 7 septembrie 2021.

Electrica Furnizare informează cu privire la cazul clientului din Alba Iulia, care a primit o factură în valoare de 27.808,13 lei, ca urmare a unei anomalii pe lanțul de facturare și în sistemul informatic.

”Electrica Furnizare precizează că factura menționată în cadrul articolelor de presă este o factură cu caracter de regularizare, emisă în baza citirii efectuate de către operatorul de distribuție zonal. Din cauza unei anomalii pe lanțul de facturare și în sistemul informatic, factura în cauză a fost transmisă automat, în mod eronat, către client. Compania Electrica Furnizare a luat decizia de a storna factura până la clarificarea modului de funcționare a întregului lanț de facturare, inclusiv a contorului de la locul de consum în cauză”, transmit reprezentanții Electrica.

Odată ce au postat factura pe rețelele de socializare, familia din Alba a realizat că nu este singura. În același județ, o altă familie a fostat o factură de 6.000 de lei, tot de la un operator privat, tot după liberalizarea pieței energiei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*