Primar trimis în judecată pentru corupție. Prejudiciu de aproape 45 de milioane de lei produs primăriei

Primarul din Chiajna, Mircea Minea, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru mai multe fapte de corupţie în legătură cu finanţarea ilegală a Clubului Concordia. Acesta ar fi provocat primăriei un prejudiciu estimat la aproape 45 de milioane de lei.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului MINEA MIRCEA, la data faptelor şi în prezent primar al comunei Chiajna, judeţul Ilfov, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de: abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu producerea de consecinţe deosebit de grave”, a transmis, miercuri, DNA, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, în perioada 2007 – 2021, Minea şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu.

Astfel, primarul ar fi încheiat cu un club de fotbal Concordia – mai multe contracte de finanţare nerambursabilă şi ar fi dispus efectuarea de la bugetul local a unor plăţi în valoare totală de 37.474.795 lei, în favoarea acelei formaţiuni sportive.

”Ar fi închiriat aceluiaşi club două baze sportive respectiv bunuri din componenţa acestora (aflate în proprietatea publică a primăriei Chiajna), în schimbul unor chirii substanţial mai mici (ex. 100 lei/lună pentru baza sportivă şi 7,65 euro/oră pentru stadion) decât chiria de piaţă şi fără ca aceste demersuri să fi fost aprobate de către Consiliul local al comunei Chiajna sau să se fi realizat în urma desfăşurării unor proceduri de licitaţie publică. Această conduită ar fi avut ca urmare producerea unui prejudiciu primăriei Chiajna în cuantum de 7.525.158 lei”, a mai transmis DNA.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*