DNA trebuie să justifice sumele cheltuite cu anchetarea directorilor șpăgari din Loterie. Ovidiu Rîpanu: „Doamna judecător de la Tribunal a copiat din rechizitoriu!”

Directorii șpăgari din Loteria Română au cerut instanței de apel miercuri, 10 mai, ca procurorii DNA să explice fiecărui inculpat în parte în ce au constat cheltuielile cu urmărirea penală, în ipoteza încetării procesului penal ca urmare a intervenției prescripţiei, litigiul urmând a se muta în civil pentru recuperarea prejudiciului. Curtea de Apel a admis cererea, iar DNA trebuie să comunice datele.

Pe data de 31 ianuarie 2021, foștii directori ai Loteriei Române care au primit mașini noi cu titlu de mită în schimbul reînnoirii parcului auto al instituței cu autovehicule de la o anumită firmă au scăpat de răspunderea penală, după ce Tribunalul București a constatat că faptele s-au prescris ca urmare a deciziei Curții Constituționale.

Chiar și în ipoteza încetării procesului penal, instanța poate dispune menținerea măsurilor asiguratorii în vederea confiscării speciale a sumelor de bani ce au fost obținute în urma săvârșirii infracțiunilor. La aceste sume se adaugă cele cheltuite la urmărirea penală, care urmează să fie imputate tot inculpaților.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*