Mega-afacere cu facturi fictive pentru motorină și benzină la Satu Mare și alte județe. Prejudiciu de peste 1 milion de euro

Poliţiştii şi procurorii au făcut, miercuri, peste 30 de percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală, în domeniul comerţului cu benzină şi motorină. Suspecţii ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive, unele emise de firme fantomă. Prejudiciul produs bugetului statului este estimat la peste un milion de euro.

”Astăzi, 10 mai, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pun în aplicare 31 de mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş şi Satu Mare”, a transmis, miercuri, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că activităţile se desfăşoară la persoane şi la sediile/punctele de lucru ale mai multor societăţi comerciale, care activează în domeniul comerţului intracomunitar de produse energetice accizabile (benzină şi motorină), într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

”În acelaşi timp, vor fi puse în executare 13 mandate de aducere, iar persoanele depistate vor fi conduse la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierii acestora, pentru clarificarea situaţiei de fapt”, a mai transmism sursa citată.

Potrivit poliţiştilor, în perioada 2019 – 2022, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, persoanele bănuite ar fi dispus înregistrarea în evidenţele contabile ale societăţilor comerciale a unor tranzacţii fictive, derulate cu societăţi comerciale de tip fantomă, atât rezidente, cât şi nerezidente (Cehia, Germania, Slovacia).

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*