Președintele UNBR a anunțat planul de modernizare a legii avocaturii în 2022-2023 la Consiliul UNBR

Președintele UNBR a prezentat acțiunile Uniunii Naționale a Barourilor din România la nivel intern și internațional și a anunțat planul de modernizare a legii avocaturii în 2022- 2023. Proiectul de lege trebuie să conserve valorile existente și în același timp să reflecte toate realitățile instituționale, sociale și economice care au intervenit de la momentul adoptării legii profesiei până în prezent.

Robert Cazanciuc, vicepreședintele Senatului – sursă foto Facebook UNBR

Robert Cazanciuc, vicepreședintele Senatului, invitat la Consiliul UNBR a declarat că proiectul privind Cartierul Justiției este într-o fază avansată iar bătălia în perioada următoare se va da în problema schimbării Constituției. Sunt 30 de ani de democrație, ne preocupă cum a evoluat România în acești 30 de ani cu această lege fundamentală. Robert Cazanciuc a mai spus că susține UBR în proiectul de transformare a Legii 51/1995 a profesiei de avocat

Iulia Scântei, președintele Comisiei Juridice a Senatului, invitată la Consiliul UNBR a spus că este vital în stabilitatea juridică a României și ca o reală garanție a drepturilor și libertăților fundamentale ca acest dialog inter-instituțional și interprofesional să aibă loc. De asemenea ea consideră că e nevoie de garanții pentru o reală independență în exercitarea profesiei de avocat, protecție conform normelor europene, exigențe deja ridicate de profesie.

Laura Vicol, Președintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaților a asigurat UNBR de tot sprijinul necesar pentru ca lucrurile să intre în normalitate iar profesia de avocat să ajungă la o egalitate cu toate celelalte profesii juridice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*