Polițist cercetat pentru luare de mită. Primea bani pentru eliberarea de pașapoarte

Un agent şef principal de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Constanţa este cercetat de procurori pentru luare de mită. Acesta ar fi făcut demersuri pentru emiterea unor paşapoarte fără respectarea procedurilor interne, scrie ziare.com.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că procurorii au decis luarea măsurii controlului judiciar faţă de Florin Ghiţă, agent şef principal de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Constanţa, pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită.

“Din probatoriul administrat a rezultat că, la data de 07.07.2022, în jurul orelor 16,00, în timp ce se afla în sediul Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Constanţa, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, inculpatul Ghiţă Florin a primit de la o persoană, suma de 200 de lei, pentru ca funcţionarul să procedeze la întreprinderea demersurilor necesare emiterii paşaportului, cu prioritate, fără respectarea procedurilor interne referitoare la programarea persoanei în cauză”, se arată în comunicat.

Procurorii au precizat că pe data de 14 aprilie, poliţistul a comis o faptă similară, primind tot suma de 200 de lei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a menţionat că printre obligaţiile impuse poliţistului în cadrul măsurii controlului judiciar se află şi aceea de a nu-şi exercita profesia.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*