Un polițist a primit zeci de mii de euro de la un afacerist pentru a-i ”rezolva” dosarul

Un bărbat care la data comiterii faptelor era ofiţer de poliţie judiciară din Poliţia Municipiului Bucureşti, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru mai multe infracţiuni, între care luare de mită şi trafic de influenţă.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului STANCU ANDREI IULIAN, la data faptelor ofiţer de poliţie judiciară la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

El este acuzat de luare de mită (două infracţiuni), trafic de influenţă (trei infracţiuni), permitere a accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii şi dare de mită.

”În perioada februarie – aprilie 2022, în calitate de ofiţer de poliţie, inculpatul Stancu Andrei Iulian ar fi pretins şi primit mai multe foloase necuvenite pentru sine şi pentru alţii, de la persoane vizate în dosare penale pe care le avea în lucru, în schimbul promisiunilor că va conduce anchetele spre un rezultat favorabil acestora”, au precizat procurorii.

Potrivit acestora, bărbatul ar fi pretins şi primit suma de 27.000 de euro (din care 20.000 euro pentru sine) de la un om de afaceri, în schimbul soluţionării favorabile a unui dosar penal care îl viza pe acesta şi firma acestuia, ofiţerul de poliţie angajându-se să întocmească un referat cu propunere de clasare a cauzei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*