Pietre semiprețioase de 20.000 de euro, importate din Brazilia, furate dintr-un sat românesc. Hoții au spus că au vrut să-i facă victimei o farsă

Judecătoria Satu-Mare a pronunțat o primă sentință într-un dosar de furt în care au fost trimiși în judecată trei hoți acuzați că au furat pietre semiprețioase, importate din Brazilia, în valoare de 20.000 de euro. Doi dintre hoți au fost condamnați la închisoare cu suspendare, unul a primit închisoare cu executare.

Doi ani de închisoare cu suspendare, doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare și trei ani de închisoare cu executare. Aceastea sunt pedepsele primite, în primă instanță, de trei bărbați din județul Satu-Mare care au furat, din casa unei femei de afaceri dintr-un sat din județul Satu-Mare, care importă din Brazilia pietre semiprețioase în stare brută, pietre prelucrate în valoare de 20.000 de euro.

Furtul a avut loc în noaptea de 3 spre 4 august 2022. În jurul orei 4 dimineața, hoții au intrat în curtea casei femeii de afaceri și au furat 21 de cutii care conțineau între 5 și 10 kg de pietre semiprețioase „Vivianite”, importate din Brazilia.

Ancheta a scos la iveală că cel care a inițiat jaful era un cunoscut al victimei, vizitându-se de 3-4 ori pe an. În plus, tatăl femeii de afaceri și tatăl hoțului erau prieteni din copilărie.

Potrivit rechizitoriului, victima este administrator al unei firme care se ocupă de importul și comercializarea pietrelor de mină Vivianite (pietre semiprețioase).

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*