Pedeapsa primită de un român care a lăsat să moară un bărbat snopit în bătaie de doi elevi de liceu

Un bărbat din Carei, județul Satu-Mare, judecat pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, persoană care a și murit ulterior, a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare. Pedepsele pentru astfel de infracțiuni sunt de la trei luni la un an închisoare sau amendă.

Septembrie 2019. Poliția intră în alertă după ce cadavrul unui bărbat este găsit, cu urme de violențe, într-o locuință din Carei. Ancheta a scos la iveală că, pe fondul consumului de alcool și a relațiilor tensionate, între victimă și un vecin au avut loc de-a lungul timpului mai multe conflicte.

Unul dintre aceste conflicte a avut loc chiar cu o zi înainte. Unul dintre scandalagii le-a povestit filor săi că s-a luat la bătaie cu vecinul său. Unul dintre cei doi fii, adolescent, a luat decizia să se răzbune pe cel cu care tatăl său se află în conflict.

Seara, unul dintre fii bărbatului s-a dus împreună cu un prieten la victimă acasă și au lovit-o în mod repetat „cu pumnii, cu răngi şi cu un cuţitaş de bucătărie, pe toată suprafața corpului”. Bătăile au durat aproximativ două ore, între orele 18.00 și 20.00.

La un moment dat, la casa victimei și-a făcut apariția și bărbatul cu care victima se afla în conflict, tatăl unuia dintre agresori. Potrivit procurorilor, deși a constatat că victima este plină de sânge și în imposibilitatea de a se apăra „s-a limitat la a le cere celor doi să înceteze actele de violenţă”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*