Patronul B1 TV a relatat un detaliu pe care Rareș Bogdan îl vrea uitat. Sorin Oancea a vorbit la procesul lui Marian Vanghelie

Patronul B1 Tv, Sorin Oancea, a fost audiat în calitate de martor miercuri, 7 septembrie, în dosarul foloaselor necuvenite de 30 de milioane de euro primite de Marian Vanghelie în calitate de primar al Sectorului 5.

Omul de afaceri a dat detalii despre vremurile în care el și actualul prim-vicepreședinte al PNL, Rareș Bogdan (pe atunci realizator tv), se „băteau” care să transmită în exclusivitate „Vanghelioanele”.

Sorin Oancea a fost chemat în fața instanței ca martor pentru a fi audiat în faza de apel a procesului în care Marian Vanghelie a primit, pe fond, o pedeapsă de 11 ani și 8 luni de închisoare. Fostul edil al Sectorului 5 este acuzat de luare de mită după ce a primit foloase necuvenite de aproximativ 30 de milioane de euro de la patronul SC Callex SRL, „firma de casă” a Primăriei Sectorului 5 în perioada 2006-2014.

Ei bine, și Sorin Oancea de la B1 Tv a avut contracte cu firma Callex SRL la „recomandarea” lui Marian Vanghelie, despre ele fiind întrebat de către membri completului de judecată. Din vorbă în vorbă a reieșit, însă, că nu era singurul din peisajul media: postul concurent, Realitatea Tv, se „bătea” cu B1 pentru „Vanghelioane”.

„Domnul Dumitru (n.r. – Marian Dumitru, denunțător în cauză) a avut inițiativa colaborării, îl cunosc încă din 1995-1996, de când eram director comercial la Antena1. Știu că aceste contracte s-au executat potrivit dispozițiilor contractuale, atât de B1 Tv în calitate de prestator, cât și de firma domnului Dumitru în calitate de beneficiar, am primit plata serviciilor prestate. Îmi amintesc că am primit și o sumă mare, în avans. În concret, noi difuzam niște spoturi publicitare care ne erau puse la dispoziție de beneficiar. De asemenea, realizam niște public-reportaje cu privire la evenimentele de la hotelul restaurant al acestuia, pe care le difuzam. Îmi amintesc că, la un moment dat, aveam discuții, pentru că la astfel de evenimente participau și vedete ale posturilor concurente, unele în calitate de prezentator. Aceste discuții le-am purtat direct cu reprezentantul firmei, Marian Dumitru. Inculpatul Marian Vanghelie nu a avut nicio implicare în ceea ce privește încheierea și executarea contractelor”, a susținut Sorin Oancea.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*