De ce se lungește procesul fostului căpitan SRI Bogdan Popescu. Ofițerul a luat „mită a priori”

Căpitanul (r) SRI Bogdan Popescu – prins în flagrant cu o mită de 2.500 de euro – n-are, deocamdată, un judecător care să îi consfințească „înțelegerea” cu DNA pentru 3 ani cu suspendare în schimbul recunoașterii vinovăției.

Dosarul privind acordul de recunoaștere al fostului ofițer al Direcției Regionale de Informații Dobrogea va ajunge pe masa Curții Militare de Apel București, după ce judecătorul fondului s-a abținut, miercuri, 7 septembrie.

Judecătorul col. Cristian Vrabie de la Tribunalul Militar București a formulat cerere de abținere, deoarece a judecat măsurile preventive în ceea ce-l privește pe fostul ofițer SRI Bogdan Popescu, așa că un complet de la instanța ierarhic superioară va analiza cererea de abținere.

Astfel, acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu procurorii DNA de fostul ofițer SRI Bogdan Popescu va fi judecat la o dată ulterioară, în mohorâta clădire a Tribunalului Militar București, de pe Calea Plevnei, nr. 145 A.

Este vorba despre locul în care, în primii ani ai regimului comunist, erau judecați cei suspectați de activități cu caracter legionar, deținuții politici, iar ulterior, în ultima perioadă a regimului, persoanele care se sustrăgeau executării stagiului militar obligatoriu, soldații care dezertau, ori cei prinși în timp ce încercau să fugă din țară.

Mai recent, în această clădire a fost judecat Dosarul Ciorogârla, cel în care interlopii Clanului Preda au spart unitatea militară omonimă și au furat de acolo arme și muniție de război, inclusiv o mitralieră de campanie, botezată „Cățeaua”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*