Cum vrea Elena Udrea să scape de procesul „Hidroelectrica”. Metoda folosită cu succes de Radu Mazăre în dosarul „Henri Coandă”

Elena Udrea a primit un neașteptat ajutor, marți, 6 septembrie, de la judecătoarea Corina Ciobanu de la Curtea de Apel București, care a ridicat din oficiu o problemă juridică de natură a amâna va amâna finalul Dosarului Hidroelectrica cel puțin până după ce Înalta Curte va dezlega chestiunea aplicării deciziei CCR pe tema prescripției.

Magistratul promisese în vară că finalul Dosarului Hidroelectrica – în care Elena Udrea este judecată pentru trafic de influență pentru că că i-ar fi cerut 5 milioane de dolari de la afaceristul Bogdan Buzăianu – se va termina în septembrie. Acum, judecătoarea s-a răzgândit chiar în timp ce avocații Elenei Udrea anunțau că invocă prescripția faptelor.

Judecătoarea Corina Ciobanu și-a adus aminte de procesul extrădării Elenei Udrea din Bulgaria și a considerat oportun să corespondeze cu Tribunalul Blagoevgrad pe tema condițiilor în care fosta „blondă de la Cotroceni” a fost repatriată.

Este vorba despre un detaliu tehnic numit „regula specialității”, prevăzut în legea-cadru privind acordul de extrădare, potrivit căruia instanța solicitată a preda o persoană urmărită internațional poate pune în vedere statului solicitant ca aceasta să nu fie judecată pentru alte infracțiuni decât cele consemnate în actul de extrădare.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*