Viorel Cataramă, fost candidat la alegerile prezidențiale, a turnat la Securitate: „Mi se pare că situația mea este specială și profund ilegală”

Viorel Cataramă – fost candidat la alegerile prezidențiale din 2019 și fost parlamentar – vrea să scape de eticheta de informator al Securității deoarece – spune el – prin notele pe care le-a dat înainte de 1989 și care au ajuns în fișetele structurii opresive n-ar fi încălcat niciunul dintre drepturile fundamentale ale omului.

Este de subliniat că Viorel Cataramă nu are un verdict de „colaborator al Securității” în sensul strict prevăzut de lege, ci o adeverință prin care a fost găsit „informator al Securității”, iar diferența dintre cele două noțiuni complică procesul lui din instanță.

Curtea de Apel București are pe rol dosarul prin care Viorel Cataramă contestă adeverința emisă de Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNAS) în 2019 prin care a fost declarat „informator” al fostei poliții politice.

Felul în care se apără Viorel Cataramă amintește de cazul lui Traian Băsescu, fostul președinte susținând la rândul lui că a dat niște note, dar nu știa că vor ajunge la Securitate.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*