O șoferiță lăsată fără permis a învins Poliția printr-o metodă folosită fără succes de mulți mai vitezomani

O femeie amendată și lăsată fără permis pentru că a depășit cu peste 50 km/h limita de viteză maximă admisă a obținut anularea procesului-verbal pentru că Poliția nu a putut demonstra că aparatul radar care a surprins-o conducând cu viteză este omologat.

Mai mulți șoferi lăsați fără permis pentru viteză încearcă să obțină anularea sancțiunii cerând Poliției să prezinte certificatul de omologare a aparatului radar. De cele mai multe ori, vitezomanii pierd pentru că Poliția prezintă în instanță documentul care atestă omologarea aparatului radar.

O șoferiță din județul Hunedoara a obținut, însă, în instanță, anularea procesului-verbal prin care a fost lăsată fără permis pentru că Poliția nu a putut prezenta în instanță documentele de omologare a aparatului radar.

Concret, șoferița a fost amendată cu 1.305 lei și lăsată fără permis după ce a fost prinsă, la volanul unui Audi, conducând cu 107 km/h pe o porțiune pe care viteza maximă permisă era de 50 km/h.

Procesul-verbal de contravenție a fost contestat în instanță. Șoferița a arătat că „procesul-verbal contestat este lovit de nulitate absolută întrucât la constatarea contravenţiei reţinute în sarcina sa nu a fost folosit un mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic, aşa cum imperativ o cere art. 102 alin. 3 alin. e) din OUG nr. 195/2002”. „Fapta contravenţională a fost constatată prin mijloace nelegale”, a mai susținut reclamanta.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*