Rolul unui român în uriașa tragedie din Marea Britanie. Traficanții încasau 500.000 de dolari

Traficantul Marius Mihai Drăghici – românul a cărui extrădare este solicitată de Marea Britanie pentru a fi judecat în legătură cu moartea a 39 de persoane în timpul unui transport ilegal de migranți – i-a arătat șoferului ruta în ziua tragediei, fiind el însuși la volan cu ocazia altor curse. Din informațiile aflate la dosar, gruparea lui Drăghici făcea cel puțin 500.000 de dolari pe un astfel de transport.

Pe data de 23.10.2019 Marius Mihai Drăghici urma să îi preia pe vietnamezi la sosire Ferma Collingwood, însă a fugit imediat ce a observat că toți migranții au murit în timpul transportului.

Noi date cu privire la gruparea de traficanți de migranți din Marea Britanie – din care făceau parte și români – au ieșit la iveală după ce Curtea de Apel București a decis să admită solicitarea autorităților din Regatul Unit și să-l predea pe Marius Mihai Drăghici pentru a fi judecat pentru 39 de capete de acuzare de omor prin imprudență și una de conspirație în sprijinirea imigrației ilegale.

În legislația română, faptele lui Drăghici corespund uciderii din culpă și facilitarea imigrației ilegale în forma complicității.

Ziare.com a consultat motivarea deciziei Curții de Apel București din data de 27 septembrie, în care magistratul britanic care a emis mandatul de arestare reconstituie cum s-au petrecut lucrurile până în data de 23 octombrie 2019, când cei 39 de migranți au fost găsiți morți în spatele unui tir abandonat într-o zonă industrială.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*