Numele lui Augustin Lazăr, invocat la proces de un securist în dosarul morții disidentului Gheorghe Ursu. Reacția fostului procuror general

Inginerul Gheorghe Ursu ar fi scris în jurnal că și-ar fi dorit să facă rost de o pușcă cu lunetă, că Nicolae Ceaușescu este un „cancer” și că și-ar fi dorit ca dictatorului să „i se taie mâna pe care o agită ridicol” a declarat în ultimul cuvânt colonelul în rezervă Vasile Hodiș, fostul anchetator al disidentului. Avocatul lui Vasile Hodiș a spus la ultimul termen de marți, 9 mai, că fostul procuror general Augustin Lazăr l-ar fi asigurat pe clientul lui că va fi achitat în instanță și că a confirmat rechizitoriul „sub presiune”.

UPDATE: Fostul procuror general Augustin Lazăr a reacționat miercuri, 10 mai, la susținerile din sala de judecată ale inculpatului Vasile Hodiș și ale avocatului acestuia, Nicolae Trăistaru.

„Dezmint orice presiune pretins exercitată asupra Ministerului Public cu referire la soluționarea dosarelor „istorice” ale României în perioada mandatului meu, precum și orice pretinsă discuție privată avută cu vreunul din inculpații trimiși în judecată.

Rechizitoriul din Dosarul comunismului- Cazul Ursu, l-am confirmat, în calitate de Procuror general al PÎCCJ, după ce am constatat că au fost respectate dispozițiile legale privind aflarea adevărului, urmărirea penală era completă, existau probele necesare și legal administrate pentru ca instanța să judece inculpaţii”, este mesajul transmis de fostul procuror Augustin Lazăr.

Înalta Curte a rămas în pronunțare pentru data de 4 iulie, când va soluționa definitiv dosarul în care foștii ofițeri de Securitate Vasile Hodiș și Marin Pîrvulescu sunt judecați pentru infracțiuni contra umanității.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*