Motivele pentru care Primăria Satu Mare a pierdut primul proces pentru ștrand

Municipiul Satu Mare a pierdut procesul de Ordonanță președințială cu firma SC Beny Alex SRL privind accesul la bunurile din ștrand. Satu Mare Just a aflat motivele pentru care magistrații Tribunalului Satu Mare și cei ai Curții de Apel Oradea au respins acțiunea Primăriei Satu Mare. 

În 12.07.2022, Curtea de Apel Oradea a soluționat apelul declarat de Municipiul Satu Mare prin care a solicitat pe calea ordonanței președințiale accesul la bunurile de retur precum și obligarea pârâtei la predarea acestora. Prin hotărârea care acum este definitivă, Curtea de Apel Oradea a menținut Sentința pronunțată în cauză de judecatorul Cardonel Felix Mureșan din cadrul Tribunalului Satu Mare, la data de 10 iunie 2022, care a apreciat că în cauză nu sunt îndeplinite condițiile esențiale ale instituției ordonanței președințiale respingând astfel solicitările Municipiului Satu Mare de predare a bunurilor și acces la acestea. A reținut judecătorul, printre altele că reclamanta, Municipiul Satu Mare nu a putut justifica urgența unei astfel de cereri având în vedere că a stat în pasivitate 8 luni de zile de la data deschiderii procesului de fond.

În acest fel situația Ștrandului din Satu Mare rămâne în continuare și mai incertă. Amintim că între Municipiul Satu Mare și SC Beny Alex SRL se poartă și un alt litigiu privind rezilierea contractului de concesionare care va avea termen pe data de 20.09.2022.

Între timp SC Beny Ales a intrat în procedura insolvenței, situtie față de care chiar în cazul unui eventual câștig Municipiul Satu Mare are mici șanse de a recupera eventuale creanțe de la această societate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*