Familia de „cârtițe” din DNA: tatăl – fost procuror, fiul – polițist judiciar. Marele ștab pe care l-au ținut la curent cu momentul perchezițiilor

Mihai Petriea și Doru Alexandru Petriea – tată și fiu – au fost audiați în calitate de inculpați, miercuri, 13 iulie, la Curtea de Apel București, în Dosarul Publitrans, în care fostul primar al municipiului Pitești, Tudor Pendiuc, a fost condamnat pe fond la 8 ani de pușcărie pentru luare de mită și abuz în serviciu. Cei doi au scăpat mai ieftin, cu amenzi penale de 45.000 de lei.

Este vorba despre dosarul în care Tudor Pendiuc a trimis în judecată în legătură achiziția ilegală a 80 de autobuze în valoarea de 6,3 milioane de euro, edilul primind de la reprezentanții firmei căreia i-a fost atribuit contractul un apartament de 130.000 de euro pentru fiica sa, Ema Pendiuc.

În acest context, în seara zilei de 5 noiembrie 2014, Doru-Alexandru Petriea, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, i-a comunicat tatălui său, Mihai Petriea, că, în dată de 6 noiembrie 2014, procurorii anticorupţie urmau să efectueze percheziţii la domiciliul lui Tudor Pendiuc. La rândul său, Mihai Petriea a comunicat această informaţie Elenei Lis, care a transmis-o mai departe lui Tudor Pendiuc.

Din actele dosarului rezultă că Mihai Petriea, fost procuror, i-a trimis un mesaj Elenei Lis (fosta șefă de cabinet al lui Pendiuc) următorul mesaj: „MÂINE nu mai vin la Primărie”, procurorii susținând că mesajul conținea data la care urmau să fie efectuate perchezițiile.

Despre aceste chestiuni au fost audiați, câte o oră fiecare, Doru Alexandru Petriea și tatăl său.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*