Ministerul Justiției: În 2021, 1.242 de persoane au fost urmărite penal și au fost obținute 175 de condamnări definitive

Ministerul Justiției a publicat principalele măsuri luate în combaterea traficului de persoane, în cursul anului 2021, în contextul finalizării răspunsurilor la chestionarul de evaluare transmis de Departamentul de Stat al SUA în vederea elaborării Raportului privind traficul de persoane pentru anul 2022 (2022 Trafficking in persons Report sau Raportul TIP). Procesul s-a realizat sub coordonarea Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane și a Cancelariei Prim-ministrului – arată un comunicat al instituției.

Astfel, este amintită înființarea unui serviciu dedicat combaterii traficului de persoane, în cadrul DIICOT, care funcționează cu un procuror șef și șapte posturi de procuror cu funcții de execuție.

„Noua configurație a permis efectuarea urmăririi penale, anul trecut, împotriva a 1.242 de persoane bănuite a fi implicate în fapte de trafic de persoane, precum și obținerea a 175 de condamnări definitive. Pedepsele aplicate însumează peste 495 de ani de închisoare cu executare și peste 83 de ani de închisoare a căror executare a fost suspendată condiționat. 235 de victime traficate au fost despăgubite cu sume ce totalizează peste 733.000 EURO. Pentru a răspunde mobilității grupărilor criminale ce acționează în țările de destinație, pe parcursul anului 2021 structurile specializate în combaterea traficului de persoane au desfășurat activități într-un număr de 723 de dosare cu caracter transfrontalier”, se mai precizează în comunicatul MJ.

Comunicatul integral poate fi citit aici.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*