Bătaie de joc! 27 din 72 de companii furnizoare de energie, amendate cu 450.000 lei de ANPC în condițiile în care au fost trimise milioane de facturi abuzive

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi în valoare de 450.000 de lei în urma controalelor care au vizat 72 de companii furnizoare de energie, printre neregulile constatate numărându-se neaplicarea prevederilor legale referitoare la plafonarea şi compensarea preţurilor, nerestituirea la termen a avansului achitat la trecerea la alt furnizor, nerespectarea termenului de răspuns la solicitările petenţilor, practici comerciale incorecte, potrivit news.ro.

”Primele rezultate ale Comandamentului pentru Energie – structură special creată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), aflată sub directa coordonare a preşedintelui instituţiei, Mihai Culeafă, şi a directorului general Paul Anghel conturează modul în care unele companii furnizoare de energie electrică şi gaze naturale, pentru consumatori persoane fizice, le respectă acestora drepturile, dar şi legislaţia în vigoare. Astfel, până în acest moment, adică în perioada 6-13 ianuarie 2022, comisarii ANPC au controlat 72 de operatori economici, din întreaga ţară, cu unul sau mai multe puncte de lucru, la 27 dintre aceştia, constatându-se abateri”, anunţă ANPC.

Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 450.000 lei, la care s-au adăugat 4 propuneri de încetare a practicilor comerciale incorecte în raport cu consumatorii şi măsura recalculării tuturor facturilor care nu respectă prevederile legii.

Asta în condițiile în care doar una dintre facturile abuzive, primită de o familie din Alba are o valoare de aproape 28 de mii de lei. Dar au fost trimise milioane de astfel de facturi în întreaga țară.

Operatorii economici verificaţi pînă în acest moment, fără a fi controlate încă toate punctele de lucru ale fiecăruia, au fost: CEZ VÂNZARE SA, DISTRIGAZ SUD REŢELE, ENGIE ROMÂNIA, RCS & RDS SA, ENEL ENERGIE MUNTENIA, ELECTRICA FURNIZARE SA, DIGI ENERGY, PADO GROUP INFRASTRUCTURES SRL, E.ON ENERGIE ROMANIA SA, EURO SEVEN INDUSTRY SRL, RESTART ENERGY ONE SRL, GAZ VEST, MEGACONSTRUCT SA, GAZMIR IASI SRL, GRENERG SRL, RES ENERGY SOLUTIONS SA, DISTRIGAZ VEST SA, CPL CONCORDIA ROMANIA SRL, CIS GAZ SA, SPEAKOVER ROMANCE SRL, PREMIER ENERGY SRL, GAZ NORD EST HÂRLĂU, PRISMA SERV COMPANY SRL, GAZ EST SA, PRISMA GAZ SRL, MVM TRADE ENERGY PLUS SRL, NOVA POWER, ELECTRIC & GAZ POWER TRADE SRL, SST GROUP TRANSILVANIA SRL, NORD GAZ SRL

 

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*