Medicul șpăgar Lucian Duță merge la închisoare pentru o mită de 6,3 milioane de euro

Lucian Duță (52 de ani), fost șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a fost condamnat definitiv, luni, 25 iulie.

Lucian Duță s-a predat la Secția 2 Poliție, se află în custodia polițiștilor, urmând a fi încarcerat.

Judecătorii au decretat o pedeapsă definitivă la închisoare de 6 ani, pentru luare de mită. Pe fond, Lucian Duță a fost condamnat la aceeași pedeapsă – câte un an de detenție pentru fiecare milion luat șpagă.

Dr. Lucian Duță a fost primul inculpat VIP care a invocat prescripția, imediat după decizia CCR din data de 26 mai. Magistrații nu au ținut cont de susținerile lui și l-au trimis la pușcărie.

Iată decizia Curții de Apel București:

  • „Condamnă pe inculpatul Duţă Nicolae-Lucian la pedeapsa de 6 ani închisoare, pentru comiterea infrac?iunii de luare de mită, în formă continuată (4 acte materiale).
  • Constată încetate efectele declaraţiei proprietarului Tuchiluş Andrei, care poartă Încheierea de autentificare nr.226/12.IV.2017 a Biroului Individual Notarial Eftimescu Mihai-Marian (…), prin care a constituit garanția reală imobiliară pentru cauţiunea în sumă de 4.500.000 lei, stabilită la luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe cauţiune faţă de inculpat.
  • Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale (…). Definitivă. Pronunțată pe data de 25.VII.2022”

Avocații lui Lucian Duță au făcut cere de repunere pe rol a dosarului la câteva ore după ce judecătorii de la Curtea Constituțională au declarat ca neconstituționale prevederile articolului de lege care reglementează întreruperea prescripției.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*