Mărturia care îl înfundă pe securistul Marin Pîrvulescu. „Am văzut semnătura lui pe ordin. După anchetă, Gheorghe Ursu era roșu la față și se clătina”

Maiorul Marin Pîrvulescu era ofițerul de Securitate care îl scotea la anchetă pe disidentul Gheorghe Ursu, iar acesta din urmă prezenta apoi semne de violență pe corp, a declarat marți, 7 iunie, un fost milițian de la Arestul Central. Depoziția lui Florinel Palamariu este printre puținele mărturii – dacă nu singura – care îl leagă pe Marin Pîrvulescu direct de maltratarea disidentului în timpul anchetei.

Foștii securiști Marin Pîrvulescu și Vasile Hodiș sunt judecați în apel la Înalta Curte pentru infracțiuni contra umanității, fiind ultimii doi inculpați pe care procurorii de la Parchetul General vor să îi tragă la răspundere cu privire la uciderea lui Gheorghe Ursu în perioada arestului, în toamna anului 1985. Pe fond, cei doi au fost achitați la Curtea de Apel București.

Până acum, pentru rolul lor în asasinarea inginerului au răspuns doar cei care l-au ucis în bătaie – pușcăriașii Marian Clită și Gheorghe Radu – precum și șeful Miliției, Mihail Creangă. Deși a fost condamnat și Tudor Stănică, acesta a reușit să își amâne de 18 ori executarea pedepsei, invocând că este bolnav în stadiu terminal încă din 2004.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*