Fostul deputat AUR Mihai Lasca, „scos din pepeni” după audierea primului martor: „E un dosar fabricat!”

Deputatul independent Mihai Lasca – exclus din AUR după ce a „omis” să vorbească despre problemele lui cu legea – a confundat marți, 7 iunie, Secția penală cu Parlamentul și a exclamat că dosarul lui de trafic de migranți e unul fabricat de procurorii DIICOT, dar a fost pus la punct de președinta completului de judecată.

Întâi de toate, trebuie spus că DIICOT l-a trimis în judecată pe Mihai Lasca în 2016, când acesta era un anonim, pentru constituire de grup infracțional organizat. Alți 13 inculpați erau judecați de atunci alături de Mihai Lasca pe rolul Tribunalului Bihor, asta până ce Lasca s-a înscris în AUR și a ajuns deputat. Conform legii, doar Înalta Curte în judecă pe parlamentari, așa că partea care îl privește pe Mihai Lasca se judecă la ICCJ.

Acuzațiile se referă la trecerea frauduloasă a frontierei în Ungaria a unor persoane de origine asiatică sau africană, iar Mihai Lasca a „picat pe interceptări” în timp ce îi numea pe migranți „oi” sau „mielușei negri”.

Ședința de marți a Secției penale a început de la ora 9.00, iar procesul lui Mihai Lască a fost strigat abia la ora 13.00. Înăuntru – sala plină, în afară – un meșter „alinta” o tablă cu un polizor unghiular.

Așa a început audierea unui martor venit de la Oradea, care a făcut pe drum 14 ore cu trenul și care n-avea chef de vorbă. Este primul martor audiat de ICCJ în acest dosar, deoarece ați trei au fost de negăsit pentru termenul de marți.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*