Dosarul în care preşedintele AEP este acuzat de abuz în serviciu, restituit de magistraţi la Parchet

Tribunalul Bucureşti a dispus marţi, definitiv, restituirea la Parchet a dosarului în care preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu Buică, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, iar secretarul general al AEP, Cristian Andreescu, este acuzat de fals intelectual.

Iniţial, la instanţa de fond – Judecătoria Sectorului 3, un magistrat a stabilit că rechizitoriul, probele şi actele de urmărire penală întocmite de procurori sunt legale, însă Tribunalul Bucureşti a schimbat decizia şi a dispus ca dosarul să fie restituit la Parchet, deoarece lui Cristian Andreescu i s-ar fi încălcat dreptul la apărare în timpul anchetei.

„În baza art. 425 (1) al. 7 pct.2 lit. a din Cod procedură penală raportat la art. 347 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de inculpatul Andreescu Cristian împotriva încheierii penale din data de 13/04/2022 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Sector 3 Bucureşti, în dosarul nr. 26461/301/2021/a1. Desfiinţează încheierea atacată şi, rejudecând pe fond, admite cererile şi excepţiile invocate de inculpatul Andreescu Cristian.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*