Mama din zona Oașului care și-a ucis nou-născutul, judecată! Încadrare modificată

În aceste zile, Tribunalul Satu Mare a dat startul procesului în cazul femeii din Țara Oașului, acuzată că, în luna martie 2023, și-a ucis copilul nou-născut.

Însă aspectele acestui caz au fost multiple, deoarece inițial femeia fusese acuzată de pruncucidere, dar ulterior încadrarea juridică s-a schimbat în omor. Asta s-a datorat concluziilor specialiștilor care au stabilit că femeia nu prezenta tulburări psihice asociate sarcinii și nașterii. În urma infracțiunii sale, copilul nou-născut a fost găsit fără suflare, după ce i-au fost obstrucționate orificiile respiratorii, iar cadavrul aruncat într-un canal cu apă de lângă locuința din localitatea Coca, comuna Călinești-Oaș.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a precizat atunci că „decesul nou-născutului s-a datorat asfixiei mecanice”, iar în urma investigațiilor, femeia a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de omor.

Pe data de 25 iulie 2023, Tribunalul Satu Mare a dat verdictul de începere a judecății în acest caz. În prezent, inculpata G.L. se află sub control judiciar, iar instanța a decis menținerea măsurii preventive împotriva ei încă din data de 19 iunie.

Este de remarcat că această tragedie a cutremurat comunitatea locală și a șocat întreaga regiune.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*