Mafia lemnului în familie. Pădurar condamnat pentru că și-a lăsat soția să fure lemne din pădure. Pedeapsa îi permite să rămână în funcție

Un pădurar angajat la Ocolul Silvic Muntele Mare a fost condamnat la închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru infracțiunea de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Persoana favorizată în acest caz este soția acestuia care a primit zeci de avize de însoțire pentru exploatarea de material lemnos din pădure. Procurorii au identificat 36 de avize emise în perioada 2019-2022.

”În cuprinsul actului de sesizare se reţine că inculpatul (Valentin H.)  în calitate de pădurar la Ocolul Silvic Muntele Mare, în perioada 18.12.2019 – 26.07.2022, a încălcat dispoziţiile art. 40 din OUG 59/2000, respectiv a emis un număr de 36 de avize de însoţire primare de material lemnos în beneficiul său şi al soţiei, în calitate de pădurar la Ocolul Silvic Muntele Mare SRL, având calitatea astfel de funcționar public.

Toate acestea, în condițiile în care interesele sale patrimoniale şi ale soţiei puteau influenţa deciziile pe care trebuia să le ia în exercitarea funcţiei de pădurar, întrucât fondul forestier se afla în paza sa, totodată inventariind materialul lemnos, emiţând avize de însoţire şi fiind beneficiarul materialului lemnos alături de soţie, în unele situaţie chiar făcând transportul, materialul lemnos fiind comercializat de către inculpat către diverşi clienţi de pe raza județelor Alba, Mureş şi Cluj”, se precizează în dosarul penal.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*