Enigma averii Anei Maria Pătru de la AEP, „lămurită” la ultimul termen de judecată. Martor: „Mama ei avea bani de apartamente din meditații la limba română”

Ana Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente (AEP), află pe data de 24 mai decizia pe fond în dosarul în care este acuzată că ar fi primit 600.000 de euro de la Irina Socol pentru a-i rezolva problemele firmei Siveco pe lângă Consiliul Concurenței. Banii, spun procurorii DNA, i-ar fi investit în imobile din județele Ilfov și Constanța.

La ultimul termen de judecată de vineri, 31 martie, un martor al apărării – mai exact fina Anei Maria Pătru, a relatat în instanță că fosta șefă a AEP ar fi avut bani de la mama ei, o profesoară de limba și literatura română, care a strâns bani „din meditații” și din vânzarea altor imobile pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, totul pentru a-și ajuta fiica.

Astfel, martorul apărării susține că banii nu au venit nicidecum de la Irina Socol, ci urmare a unor tranzacții imobiliare legitime.

La ultimul termen de judecată a fost audiată și Ana Maria Pătru, însă depoziția de inculpată a avut loc în ședință secretă, fosta șefă a AEP invocând în fața instanței că va face referire la „detalii intime”.

Procuroarea de ședință a DNA a cerut judecătorului condamnarea Anei Maria Pătru la o pedeapsă cu executare pentru trafic de influență și spălare de bani.

În schimb, avocații fostei șefe a AEP au solicitat achitarea acesteia pe motiv că „fapta nu există”.

În ultimul cuvânt, Ana Maria Pătru a declarat că întreg ansamblul probator al procurorilor DNA este „un abuz”, iar denunțul formulat de Irina Socol la adresa ei este „o minciună”. Ea a calificat ancheta DNA ca fiind una lipsită de probe, cu martori „abuzați” și a susținut că pe parcursul cercetărilor ar fi fost „supusă ororilor”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*