Lecția primită de un individ care și-a hărțuit colega de serviciu: „O să te desparţi de bărbatul tău ăla urât care îl ai şi nu te merită”

Un angajat al unei firme din județul Argeș, concediat după ce și-a hărțuit sexual mai multe colege de serviciu, a contestat decizia în instanță. Tribunalul Argeș a menținut hotărârea de concediere arătând că faptele bărbatului „sunt abateri disciplinare deosebit de grave faţă de care se impune luarea sancţiunii disciplinare celei mai severe”.

Printr-un proces deschis la Tribunalul Argeș, angajatul unei fabrici din județul Argeș, concediat pentru că și-a hărțuit sexual mai multe colege de serviciu, a dat compania în judecată pentru anularea sancțiunii, susținând în cererea de chemare în judecată că „i s-au imputat acte de hărţuire şi discriminare la locul de muncă, în mod nereal”.

„Sancţiunea nu este proporţională cu aşa-zisele acţiuni imputate şi este luată în mod arbitrar şi subiectiv de către societate”, a mai arătat bărbatul dat afară, care a cerut să îi fie plătit salariul pentru perioada în care a fost concediat și daune morale în cuantum de 10 salarii nete.

Firma dată în judecată s-a apărat arătând că angajatul concediat a ajuns să fie cercetat disciplinar și concediat după plângerea a patru colege care au reclamat că sunt hărțuite de bărbat. Compania a mai arătat că angajatul „a încălcat în mod constant regulile de disciplina muncii, săvârşind în mod repetat multiple abateri disciplinare”. „Astfel, doar în ultimele 12 luni salariatul a mai fost sancţionat, aplicându-i-se sancţiunea reducerii salariului de bază cu 5% pe o lună”, s-a mai apărat firma în instanță.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*