„Italianul” Marian Zlotea i-a convins pe judecătorii din România că mai merită o șansă. Revizuirea condamnării de 8 ani pentru luare de mită, trimisă spre rejudecare

Fugarul Marian Zlotea – „maestrul de ceremonii” la petrecerile și pomenile electorale ale PDL – i-a convins pe judecătorii de la Curtea de Apel București să desființeze decizia prin care Tribunalul București i-a respins ca inadmisibilă cererea de revizuire a condamnării de 8 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită.

Revizuirea lui Zlotea se întoarce pe masa Tribunalului București, iar fugarul așteaptă decizia în Bologna, Italia, acolo unde se ascunde din februarie 2021.

Fostul europarlamentar PDL, Marian Zlotea, a fost condamnat pe 13 ianuarie 2021, la 8 ani si 6 luni de închisoare pentru corupție, pentru fapte făcute în calitate de șef al ANSVSA.

Pe data de 23 februarie 2021 acesta s-a predat autorităților italiene, iar de atunci este în Italia.

După ce a fugit în Italia, Zlotea a cerut revizuirea condamnării, susținând că toți martorii de la proces au mințit, iar el are dreptate.

„Desființează sentința penală nr. 863/F din data de 28.07.2022 pronunțată de Tribunalul Bucureşti Secţia I Penală și dispune rejudecarea cauzei de către această instanță. Definitivă. Pronunțată prin punerea la dispoziția procurorului și revizuentului prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 10.03.2023”, se arată în minuta Curții de Apel București.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*