Doi români au fost arestați în SUA după ce ar fi spălat 1,4 milioane de dolari. Făceau parte dintr-o grupare infracțională

Eduard Ghiocel și Floarea Ghiocel, doi cetățeni români căsătoriți și presupuși lideri ai unei grupări transnaționale de crimă organizată cu sediul în România, sunt acuzați în fața unei instanțe federale din SUA de spălare a 1,4 milioane de dolari din veniturile provenite din zeci de furturi mici, jafuri și escrocherii care vizau în special victime în vârstă din districtul San Diego, potrivit unui comunicat al autorităților americane citat de G4Media.

Sunt inculpați mai mulți membrii ai familiei Ghiocel și asociați ai grupului infracțional transnațional românesc Vâlcea. Eduard și Floarea Ghiocel au fost transferați din custodia statului în cea federală și urmează să se prezinte pentru prima dată la tribunalul federal miercuri, 15 martie. Ceilalți inculpați rămân în libertate în România.

Au fost emise șapte mandate de percheziție în România, la care au participat și ofițeri FBI și IRS. Oamenii legii au confiscat bunuri ale lui Ghiocel în mai multe locații din județul Vâlcea, inclusiv vehicule de lux, monede de aur și numerar, în valoare totală de 618.075 de dolari.

Potrivit unei plângeri și a unui mandat internațional de confiscare, inculpații sunt acuzați de 17 furturi de bijuterii în comunități de vârstnici din San Diego între martie 2020 și septembrie 2022. În plângere se precizează că aceștia au depus, de asemenea, cereri false de șomaj pentru a fura aproximativ 32.250 de dolari din indemnizațiile de asigurare de șomaj din California, destinate să ajute lucrătorii afectați de pandemie, mai arată sursa citată.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*