Gară monument istoric, cumpărată în condiții dubioase și transformată în pensiune de trei stele. Poliția anchetează cazul

Vechea clădire a gării din Câmpeni, care asigura serviciile pentru calea ferată Turda – Abrud, desființată în 1998, a fost achiziționată și modernizată în condiții dubioase.

Un ONG din oraș a depus plângere penală, pentru verificarea modului în care a fost reabilitată clădirea.

Clădirea Gării Câmpeni, județul Alba, a intrat recent în centrul unei dispute ce opune, pe de o parte, Asociația Apuseni Spirit, și pe de altă parte pe managerul Spitalului Câmpeni, Dragomir Morcan, ultimul achiziționând halta anul trecut de la alte persoane fizice din comuna Mihai Viteazu, județul Cluj.

Construcția este inclusă pe lista monumentelor istorice din județul Alba și a fost preluată într-o stare avansată de degradare. Odată preluată clădirea, i-au fost înlocuite geamurile, acoperișul, reparată zidăria, platforma pietonală înconjurătoare, parcarea și s-au făcut compartimentări astfel încât aceasta să poată fi introdusă în circuitul turistic.

Fosta halta Câmpeni, devenită pensiunea de trei stele Casablanca, dezvăluie în fotografii utilitatea ei trecută. La mică distanță se zărește calea ferată îngustă învecinată. În fața ei a fost amplasat un mic trenuleț artizanal. Pensiunea se închiriază în weekend la un tarif de 180 lei pe cameră, având o capacitate de aproximativ 15 persoane.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*