Ioan Neculaie, dat din nou în urmărire generală. Se bănuiește că ar fi părăsit deja România

Milionarul Ioan Neculaie e dat în urmărire generală pentru că politia a descoperit că nu se mai află pe teritoriul României. Fostul patron al FC Brașov trebuia să se predea la Poliţie după ce a fost condamnat definitiv la 2 ani și 2 luni de închisoare.

Curtea de Apel Brașov s-a pronunțat, vineri, 21 ianuarie în dosarul în care omul de afaceri a fost acuzat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Afaceristul ar fi tras cu o armă de vânătoare în roţile propriei maşini când a observat că la una avea pană. El ar fi făcut acest gest pentru că s-ar fi enervat pe șoferul său. Instanţa a decis ca Ioan Neculaie să primească o pedeapsă de doi ani și două luni de închisoare cu executare.  „Dispune emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei conform prezentei. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare în apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată azi, 21.01.2022, prin punerea la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”, este hotarârea 62/2022 21.01.2022.

Și data trecută când a fost condamnat a fugit și a fost dat în urmărire. Apoi, în data de 24 noiembrie 2017, Ioan Neculaie s-a predat la vama Giurgiu. Dosarul său a fost deschis întâmplător; în ianuarie 2016, cei care îl anchetau într-un dosar de fraude economice au găsit în biroul lui 28 de cartuşe deţinute ilegal.

Pedeapsa, în acest caz, era de şase luni, dar Ioan Neculaie trebuia să execute, în plus, şi o condamnare mai veche, de un an şi jumătate de închisoare, care fusese iniţial o pedeapsă cu suspendare. În urma noii condamnări, din noiembrie 2017, pedepsele s-au cumulat. Neculaie a fost apoi eliberat condiționat după un an.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*