Comisia Europeană a decis că 55 % dintre site-urile web verificate încalcă legislația UE dar nu știm numele lor, e secret

Comisia Europeană și autoritățile naționale de protecție a consumatorilor au publicat rezultatele unei verificări la nivelul UE a site-urilor web cu privire la recenziile online ale consumatorilor. Potrivit acestora, aproape două treimi dintre magazinele online, site-urile de rezervări, motoarele de căutare și paginile web de servicii de comparare analizate au generat îndoieli cu privire la fiabilitatea recenziilor.

Sub coordonarea Comisiei, autorități din 26 de state membre, inclusiv România, și respectiv din Islanda și din Norvegia au verificat 223 de pagini web importante, pentru a constata dacă există recenzii înșelătoare ale consumatorilor.

Pentru 144 dintre totalul de site-uri verificate, autoritățile nu au putut confirma că respectivii comercianți au depus suficiente eforturi pentru a se asigura că recenziile sunt autentice, și anume că au fost postate de consumatori care chiar au utilizat produsul sau serviciul pe care l-au evaluat.

Autoritățile de protecție a consumatorilor au concluzionat că cel puțin 55 % dintre site-urile web verificate ar putea încălca Directiva privind practicile comerciale neloiale, conform căreia consumatorilor trebuie să li se prezinte informații veridice care să le permită să aleagă în cunoștință de cauză.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*