Înfrângerea usturătoare suferită de Poliție în cazul unui șofer care a refuzat să dea probe de sânge. Nu s-a putut demonstra cine se afla la volan

Un bărbat acuzat că a refuzat să se supună recoltării de sânge pentru stabilirea alcoolemiei și soția sa, acuzată de mărturie mincinoasă, au fost declarați nevinovați, judecătorul considerând că nu sunt suficiente probe care să susțină acuzațiile polițiștilor.

Judecătoria Măcin a pronunțat o primă sentință în dosarul unui bărbat din Babadag acuzat că a refuzat să se supună recoltării probelor biologice după ce, atunci când a fost oprit în trafic și mirosea a alcool, nu a dorit să îi fie recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Soția bărbatului, martoră în dosar, a ajuns să fie acuzată, la rândul ei, de mărturie mincinoasă după ce a spus că ea se afla la volan.

Totul s-a întâmplat în noaptea de 23 spre 24 aprilie 2019. Potrivit rechizitoriului, doi polițiști care se aflau în patrulare au observat „o mașină care avea o deplasare sinuoasă” și au oprit-o.

„După oprirea mașinii, cei doi agenți de poliție au observat că o persoană de sex masculin a coborât de la volan și, imediat după aceea, o persoană de sex feminin aflată pe locul din dreapta volanului a trecut de pe scaunul său pe scaunul șoferului”, se mai arată în rechizitoriul în care polițiștii au calitate de martori. Dus la spital, bărbatul a refuzat să îi fie recoltate, iar pe numele său a fost deschis dosar penal.

Bărbatul acuzat că a refuzat recoltarea probelor biologice și soția sa, acuzată de mărturie mincinoasă, s-au apărat negând în permanență acuzațiile. Bărbatul a declarat că în seara evenimentului se afla la un prieten cu care a consumat alcool, iar soția sa era de serviciu la centrul de recuperare din Babadag.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*