Închisoare cu executare pentru un polițist care a răpit un proxenet și l-a „audiat” dezbrăcat, pe un câmp

Un polițist din Salonta care, împreună cu doi amici, a răpit un proxenet, suspect şi într-un dosar de furt, l-a băgat în portbagaj şi l-a dus în câmp, unde, în plină iarnă, l-a anchetat dezbrăcat, a fost condamnat de Judecătoria Salonta la patru ani de închisoare, arată ebihoreanul.ro. Cei doi complici ai polițistului au primit pedepse cu suspendare.

Potrivit sursei citate, cazul vizează un incident din ianuarie 2019, pornit după o spargere comisă în casa unui afacerist din Salonta. Printre polițiștii din echipa de anchetă s-a aflat şi agentul Marius Ioan Laza, la vremea respectivă lucrător în cadrul Compartimentului Investigații Criminale Salonta.

Pe 2 ianuarie 2019, Laza s-a întâlnit cu ginerele şi nepotul afaceristului, Dinu Cătălin Avram, respectiv Gheorghe Constantin Bogdan, în faţa unui local din Salonta de unde, apoi, au „descins” la blocul în care locuia individul pe care îl bănuiau că a dat „pontul” hoţilor: Hanyecz Attila, un cunoscut proxenet şi traficant de persoane, în prezent încarcerat.

Cei trei l-au scos din apartament pe proxenet, l-au bătut şi l-au băgat în portbagaj, iar apoi l-au dus pe un câmp unde i-au cerut să se dezbrace, în speranţa că va dezvălui cine a comis spargerea şi unde au ajuns bunurile furate.

Hanyecz a reuşit să fugă şi să ajungă până la locuinţa fratelui său de unde a fost transportat de o ambulanţă la Spitalul Clinic Județean de Urgenţă din Oradea, pentru îngrijiri medicale. Potrivit actelor medico-legale, suferise o fractură mandibulară şi contuzii în urma agresiunii, dar şi leziuni de la căzături, respectiv de la mușcătura unui câine, care l-ar fi atacat în timp ce fugea spre casa fratelui său.

Potrivit sentinței studiate de Bihoreanul, polițistul a încercat să zădărnicească aflarea adevărului, în timpul procesului, aducând un martor mincinos care îl „plasa” într-un bar la momentul comiterii faptei. Sentința Judecătoriei Salonta nu este definitivă.

Ziare.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*