Cel mai curajos inculpat din mega-dosarul licențelor software pentru școli. Fost director Microsoft: „Eu sunt nevinovat, nu vreau prescripție!”

Fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu, afaceriștii Claudiu Florică și Dinu Pescariu, precum și fostul director Microsoft România, Călin Tatomir, vor fi întrebați de judecători la termenul din 11 aprilie dacă aleg aplicarea deciziilor CCR pe tema prescripţiei sau dacă solicită continuarea procesului penal. Până atunci, Înalta Curte a rămas în pronunțare cu privire la solicitarea DNA de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

Dosarul Microsoft 3 s-ar putea încheia prin constatarea intervenției prescripţiei răspunderii penale pentru toți cei 4 inculpați, ori ar putea fi suspendat pentru o vreme îndelungată până la soluționarea pe rolul CJUE a chestiunii privind conflictul dintre deciziile CCR și dreptul european sub aspectul riscului sistemic de impunitate.

Soarta dosarului va fi decisă după dezbaterile de marți, 28 februarie, cu privire la sesizarea CJUE.

Spre deosebire de ceilalti trei inculpați care s-au exprimat în sensul aplicării prescripţiei, cu gândul de a scăpa de dosar, la termenul de marți Călin Tatomir a avut o reacție ingenuă:

„Eu sunt nevinovat! Nu vreau prescripție. Eu vreau continuarea procesului penal!”, a spus fostul director Microsoft România.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*